Iako vam se tako možda ne čini, ali boja fasade vaše kuće mnogo govori o vama i vašim ukućanima. Fasada je “lice” kuće, ono što posjetilac prvo vidi kada dolazi kod vas, i to je ono što se najčešće pamti. Spoljašnjost kuće je ono po čemu se vaš dom prepoznaje, zato pažljivo birajte svaki detalj.

Pravilno izabrana boja Vaše nekretnine može je učiniti privlačnijom i povećati vrijednost vaše nekretnine, a pogrešno izabrana boja može odbiti kupce.

Najpraktičnije i one boje koje se najčešće biraju kako za unutarnje tako i vanjsko uređenje jesu neutralne nijanse. Takve boje se lako održavaju i s njima je najmanja mogućnost da ćete pogriješiti. Tople i primamljive kremaste boje, boje pijeska i kamena zasigurno nikad neće izaći iz mode ili se sukobiti s bilo kojim stilom odnosno okruženjem u kojem se Vaš dom nalazi.

Trendovi se mijenjaju pa je važno odabrati najbolju opciju koja će kvalitetno, ali i estetski privlačno funkcionirati u prostoru na duge staze. Minimalni vijek trajanja fasade je oko 30 godina, zato i koncept boja za fasadu treba planirati za što dulji vijek trajanja. No, treba uzeti u obzir i vrijeme koje postaje sve ekstremnije, od jakih vrućina do tuče i obilnih kiša. Kvalitet fasade je veoma važan, jer i najljepša boja gubi na svom značaju ako počne da blijedi i gubi intenzitet.

Ukoliko odlučite da koristite fasadnu ciglu, onda možete da farbate površine fasadne cigle, a većinom se preporučuju crvena, bijela ili žuta boja cigle. Možete fasadu dodatno ukrasiti dekorativnim kamenom. Nemojte se ni previše ograničavati, niti sputavati svoju maštu.

Kako biste osvježili vaš dom često je dovoljno ofarbati vrata i prozore u drugu boju od zidova ili naglasti detalje. Korištenjem jedne boje za zidove, tamnije ili svjetlie za prozore i ogradu, te treće boje za rasvjetu. Ovakav izbor rezultirat će svježim i modernim izgledom te privući poglede na vašu nekretninu.

Važno je da boje ne budu u sukobu niti jedna s drugom kao ni s okruženjem. Odabirom dobrih boja možete prekrasno urediti vanjštinu kuće koja može postati ukras cijelog susjedstva.